Wij vergelijken vandaag
49 GSM-abonnementen en 31 prepaid simkaarten in België.

Laatste update

Dekking van de mobiele netwerken 3 operatoren in België

Netwerkbereik

De goede keuze maken voor uw mobiele operator betekent uiteraard het aanbod vinden dat overeenstemt met uw behoeften en uw budget, én ook een goede netwerkdekking biedt. U schiet immers niets op met een voortreffelijk tariefplan als u in uw regio geen degelijk ontvangstsignaal hebt van het netwerk dat uw operator gebruikt...

Praktisch:

Rol van uw smartphone

U moet weten dat de signaalontvangst ook afhangt van het model van GSM dat u hebt. Drie personen met dezelfde operator kunnen in dezelfde ruimte drie heel verschillende kwaliteiten van ontvangst van het netwerk hebben naargelang hun smartphone of telefoon.

Slechts 3 mobiele netwerken in België

Er bestaan slechts 3 netwerken van antennes in België voor de tientallen GSM- operatoren. De drie grote operatoren - BASE, Orange en Proximus – verhuren namelijk hun netwerk aan andere, die “virtuele” operatoren genoemd worden omdat ze zelf geen netwerk van antennes en kabels hebben. Een officieel Belgisch organisme, BIPT (Belgische Instituut voor Postdiensten en telecommunicatie), toont op zijn site een interactieve kaart met de 2G/3GG dekking van de 3 operatoren. U kan deze kaart aanpassen aan uw gemeente om de 3 netwerken te vergelijken.

Bekijk de kaart van het BIPT van de netwerken van de 3 operatoren.

Kaarten van de netwerken in België

De 3 operatoren tonen hun kaart op hun site:

Test alle netwerken met de app BeCover+

U kan ook het beste netwerk voor uzelf vinden door op uw smartphone de BeCover+ app van Testaankoop te installeren, die samenwerkt 4Gmark, een onderneming gespecialiseerd in het testen van de kwaliteit van netwerken. Deze applicatie voert testen uit voor verschillende gebruikstoepassingen (download, upload, surfen, video) en levert een rapport van de resultaten van de 3 grote netwerken op uw smartphone.

Test een andere operator met een prepaid kaart

Dit is het betrouwbaarste middel om te testen of u een beter signaal hebt door slechts enkele euro’s uit te geven.

U zal merken dat er naargelang de zone grote verschillen zijn. Verlies evenmin uit het oog dat ook uw GSM hierin een belangrijke rol speelt.

Wat is het verschil tussen Edge/2G, 3G, 3G+ en 4G?

Het zijn de verschillende technologieën van internetnetwerken die in België beschikbaar zijn.

  • Edge/2G is de traagste snelheid, aangegeven door een kleine "E" op uw smartphone. De theoretische snelheid kan gaan tot 0,38 Mbit/s. Het gaat om een technologie van de 2de generatie (ook 2,75G genoemd). Edge volstaat om mails en kleine mobiele websites te raadplagen.
  • 3G is het mobiele internet van de 3de generatie. Hiermee kan de snelheid oplopen tot 3,6 Mbit/s. Nu zijn alle smartphones compatibel met 3G, dat ook wel UMTS wordt genoemd. 3G volstaat om vlot te surfen en bijvoorbeeld foto’s te posten op social media.
  • 3G+ is een geëvolueerde versie van 3G die dezelfde technologie gebruikt. Ze laat in theorie snelheden toe tot 21 Mbit/s. De meeste 3G-smartphones zijn compatibel met 3G+ die HSPA wordt genoemd. Met zo’n snelheid kan u probleemloos video’s, zelfs in HD, bekijken.
  • 4G is het mobiele internet van de 4de generatie, een technologie die niet met alle smartphones compatibel is. Ze laat een theoretisch debiet tot 100 Mbit/s toe. Deze technologie laat toe internet te gebruiken voor zwaardere toepassingen, zoals videogesprekken, downloads van video’s in HD,...

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

  • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
    Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
  • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
    Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
  • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
    Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
  • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
    Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?