Wij vergelijken vandaag
44 GSM-abonnementen en 31 prepaid simkaarten in België.

Laatste update

Mobile Vikings Alle gsm-abonnementen

Mobile Vikings maakt gebruik van het netwerk proximus

Mobile Vikings
MV maakt gebruik
van het netwerk
Proximus

Nieuw: Mobile Vikings 85 GB data bovenop de onbeperkt bellen en sms'en voor slechts 29€/maand het goedkoopste in België!. Er zijn ook andere voordelige formules beschikbaar: bij Mobile Vikings die het Proximus-netwerk geniet.

Klantbeoordeling van Mobile Vikings geverifieerd door Trustpilot:
De Mobile Vikings-abonnementen 4,5/5 (3 reviews)

Prijs van GSM-abonnementen bij Mobile-vikings in België
FormuleAbo BellenMin. SMS Data Prijs / maand Bestel
Mobile Vikings Onze favoriet Mobile Vikings Viking Unlimited 100000 min Onbeperkt
bellen
100000 sms Onbeperkt
SMS
087040.00 Mo 85 GB Na snelheid
van 512 Kbps
029.00 € 29 €
Mobile Vikings Mobile Vikings Viking 20 100000 min Onbeperkt
bellen
100000 sms Onbeperkt
SMS
030720.00 Mo 30 GB Buiten forfait
100€/GB
020.00 € 20 €
Mobile Vikings Mobile Vikings Viking 15 100000 min Onbeperkt
bellen
100000 sms Onbeperkt
SMS
015360.00 Mo 15 GB Buiten forfait
100€/GB
015.00 € 15 €
Mobile Vikings Mobile Vikings Viking 10 000150 min 150 min Buiten forfait
0,20€/min
100000 sms Onbeperkt
SMS
004096.00 Mo 4 GB Buiten forfait
100€/GB
010.00 € 10 €

Opties & Voordelen

 • Hoe werken de online Viking Deals?

  Je shopt online bij de Viking Deal partners en verdient tot 15% van je aankoop terug onder de vorm van Vikingpunten. 1 Vikingpunt = € 1 = korting op je factuur/aanrekening of herlading. Zoek een toffe deal via de Viking Deals pagina op Mobile Vings website of de Viking App. (Op deze pagina zie je een up-to-date overzicht van alle huidige partners. Om een Viking Deal te activeren, klik je door naar de partner via de rode 'nu shoppen' knop)

  Belangrijk om te weten:

  • Je moet ingelogd zijn met je Mobile Vikings account
  • De Viking Deal werkt niet als je incognito surft of een actieve adblocker gebruikt
  • Zorg dat het 'do not track signal' van je browser is uitgeschakeld
  • Je kan onbeperkt Vikingpunten verdienen met de Viking Deals, zolang je een actieve Mobile Vikings simkaart hebt.
  • Prijzen vergelijken? Doe het voor je shopt! Als je tijdens je aankoop een ander tabblad in je huidige browser of een andere browser opent, wordt ons cookie overschreven door dat van die nieuwe website en ziet Mobile Vikings-partner niet meer dat je een Viking bent. Je krijgt dan geen Vikingpunten.
  • De Viking Deals plug-in geeft je automatisch een melding als je naar de website van één van de Mobile Vikings-partners surft. Even klikken op die melding om de Viking Deal te activeren, en je verdient Vikingpunten op je aankoop.

Beheer budget

 • Hoe raadpleeg uw verbruik

  Via de Viking APP:

  • Het gebruik en actieve bundels van je simkaart(en) raadplegen
  • Je simkaart(en) herladen
  • Je aantal Vikingpunten raadplegen
  • De mensen zien met wie je het meest contact hebt
  • Zien wie van je contacten ook Viking is
  • Vikings en niet-Vikings bellen en sms'en
  • Onze helpdesk contacteren
  • Je Vikingpunten delen

  Of

  • SMS stuur met "BAL" naar 1966
  • Bel naar 1966 druk op 2

Wat vinden we van de nieuwe gsm-abonnementen van Mobile Vikings ?

Mobile Vikings vernieuwde onlangs zijn aanbod en pakt nu uit met zeer voordelige abonnementen tegen scherpe prijzen. Maar zijn ze echt interessanter dan het aanbod van de andere operatoren ?

Interessante abonnementen tegen voordelige prijzen

Mobile Vikings biedt zes verschillende GSM-abonnementen aan, tussen 10 €/maand en 29 €/maand, steeds met onbeperkt SMS. In deze brede prijzenvork moet elke klant de gepaste formule kunnen vinden.

Het goedkoopste abonnement van Mobile Vikings kost slechts 10 €/maand. Het omvat een bundel van 2u30 bellen en onbeperkt SMS, evenals 4 GB surfen. Dit is een interessant abonnement, maar bij Youfone ontvangt je ook 1,5 GB, voor slechts €4,50 per maand, interssant als je niet zoveel sms-of belminuten nodig hebt.

Mobile Vikings concurreert rechtstreeks met Edpnet en Youfone, alle drie bieden voordelige abonenmenten. Deze 3 operators hebben geen eigen netwerk, maar maken gebruik van het kracthige netwerk van Proximus en Orange, wie maakt ze toegankelijk in het hele land.

Tussenformules voor de grotere abonnementen

Alle GSM-abonnementen met een maandelijkse prijs hoger dan 12 euro genieten van een bundel met onbeperk bellen en sms'en. Ze onderscheiden zich door hun hoeveelheid mobiele data :

15 GB voor 15 €/maand
30 GB voor 20 €/maand
85 GB voor 29 €/maand

Wat vinden we van de prijs buiten de bundel ?

Mobile Vikings factureert de data buiten het abonnement aan 100 €/GB extra. Dit is dus een van de duurste operatoren op de markt, naast Proximus, VOO en Youfone. U betaalt 50 €/GB extra bij Scarlet en Orange, 3,60 €/GB bij Edpnet en vanaf slechts 1,50 €/GB bij Base (afhankelijk van het abonnement).

Mobile Vikings is daarnaast echter een van de goedkoopste operatoren op vlak van nationaal bellen buiten de bundel. Een minuut bellen buiten het abonnement kost u €0,20 . Deze prijs loopt op tot €0,23 bij VOO, €0,25 bij Orange, en zelfs €0,30 bij Proximus, Edpnet en Youfone !

Hoe kosten buiten de bundel vermijden ?

Om uw verbruik te controleren houdt u best een oogje op uw online klantenruimte of uw Viking applicatie. Zo kent op elk moment uw toestand en kan u te hoge facturen vermijden.

Mobile Vikings beperkt het bedrag buiten bundel tot 10 €/maand. Het is mogelijk deze limiet aan te passen in de online klantenruimte My Viking. Uw operator stuurt eveneens een melding in het geval u uw bundel overschrijdt.

Wat vinden we van het abonnement aan €29/maand van Mobile Vikings ?

Mobile Vikings pakt uit met het goedkoopste onbeperkte GSM-abonnement op de markt. De formule « Viking 29 » omvat namelijk een bundel onbeperkt bellen en sms'en en een datavolume van 85 GB, en dat allemaal voor de prijs van 29 euro/maand.

De goedkoopste op de markt maar met minder data tegen volle 5G-snelheid

Speciaal voor de grote verbruikers biedt Mobile Vikings het goedkoopste onbeperkte abonnement aan. U betaalt €39 Base, €42,99 bij Proximus en €47 bij Orange voor een op het eerste gezicht gelijkaardige formule, maar de realiteit is anders.

Door de prijs van het abonnement te berekenen per beschikbare GB tegen normale snelheid (aangezien ze allemaal onbeperkt bellen en SMS omvatten), zien we dat Mobile Vikings Unlimited toch niet de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt met een tarief van 0,41€/GB. In realiteit zijn Orange en daarna Proximus de goedkoopste per inbegrepen GB tegen volle snelheid met een tarief veel interessanter, maar de prijzen zijn toch wel duren. Het aanbod van Mobile Vikings biedt ook het kleinste datavolume van allemaal vooraleer u tegen een beperkte snelheid moet verder surfen.

Nadat u de 50 GB gebruikt hebt, zal u verder moeten surfen tegen een lagere snelheid van 512 kbps tot de nieuwe abonnementsperiode.

Als u reist in de Europese Unie laat dit aanbod van « Viking Unlimited » u slechts toe 27GB te verbruiken zonder bijkomende kosten. Eens over deze limiet wordt een supplement van € 0,002/MB of uw factuur aangerekend.

Hoe kosten buiten de bundel vermijden ?

Zelfs indien u kiest voor een onbeperkt GSM-abonnement, kunnen u extra kosten worden aangerekend voor elk verbruik dat niet in uw tariefplan is inbegrepen (bellen buiten de EU, premium service, enz.). Het is mogelijk uw verbruik te controleren via uw online klantenruimte van Mobile Vikings of via de Viking applicatie.

Om onaangename verrassingen op het einde van de maand te vermijden, beperkt Mobile Vikings het bedrag van de kosten buiten de bundel tot 10 euro/maand. Deze limiet is aanpasbaar op de online klantenruimte My Viking. U wordt eveneens gewaarschuwd via de meldingen van de operator als u uw bundel overschrijdt.

Hoe klant worden ?

Als u klant wenst te worden bij Mobile Vikings, gebeurt dat online. U dient uw aanvraag in op de website van deze operator.

Wilt u uw mobiele telefoonnummer behouden ?

Geef aan of u uw huidig nummer behouden of liever een nieuw nummer bekomt. Bevestig dan uw emailadres. Ongeveer een week later zal u de SIM-kaart thuis in de bus krijgen.

Na ontvangst moet u de SIM-kaart online activeren. Het stopzetten van uw oude SIM-kaart kan drie dagen duren. Na deze termijn kan u uw nieuwe SIM-kaart van Mobile Vikings in uw smartphone plaatsen en genieten van uw nieuw GSM-abonnement.

Hoe opzeggen ?

Bij Mobile Vikings kan u uw GSM-abonnement op elke moment opzeggen zonder opzeggingsvergoeding.

Vandaag biedt Mobile Vikings Onbpeberkt bellen en sms'en én 85GB data voor 29 euro per maand: Mobile Vikings laanceert vandaag een formule die liefst een kwart goedkoper is dan het laagste alternatief. Bovenop alle andere abonnementsformules bieden “onbeperkt’ SMS (10.000 sms/maand). Het abonnement Mobile Vikings was steeds flexibel: u kan op elk moment van tariefplan wisselen. De Viking App laat toe uw verbruik te visualiseren en te beheren. Met de Viking-punten kan u bovendien elke maand een korting op uw abonnement bekomen. De « Viking deals » en het peterschap (door iemand aan te brengen) laten u toe punten te verzamelen. Het is erg eenvoudig over te schakelen van de formule « abonnement » naar “prepaid kaart” en vice-versa. Het “community gevoel” werkt erg goed bij Mobile Vikings, want de meeste huidige Vikings zijn “aangebracht”. Elke maand geniet u van 60 gratis belminuten tussen Vikings-gebruikers.

 • Wie is Mobile Vikings ?

  Mobile Vikings is een Belgische mobiele virtuele operator (MVNO) die in 2009 werd opgericht en eveneens in Nederland actief is. Vikingco opereert vanuit Hasselt en heeft geen eigen GSM-masten (MVNO). Daarom sloot men een contract af met Base (Telenet) om hun netwerk te huren en gebruik te maken van de gekoppelde diensten. Op deze manier kan Mobile Vikings formules met mobiele telefonie, sms en surfen aanbieden, in overleg met de beheerder van het netwerk. Medialaan Company werd 100 % eigenaar van Vikingco, de operator die gebruik maakte van het Base netwerk. Mobile Vikings behoorde dus toe aan Medialaan die het Base netwerk huurde. Maar Base werd recent door Telenet gekocht en werd zo een directe concurrent van Medialaan. Om aan de concurrentiewetgeving te voldoen moest Telenet zijn Base participatie in Mobile Vikings verkopen aan Medialaan. Tot dan huurde Medialaan de infrastructuur van Base voor zijn klanten. Sinds de recente verkoop van Telenet is Medialaan een volledig onafhankelijke telecomspeler die zelf zijn netwerkcapaciteit kan bepalen. Daarom schakelde Mobile Vikings in het voorjaar van 2019 over van het Base netwerk (Telenet) naar het Orange netwerk en werd een Full MNOV, die zelf zijn functionaliteiten (commercieel, website, …) en producten kan samenstellen. Voorheen had de netwerkbeheerder, hier Base, zijn zeg omdat hij sommige functionaliteiten bepaalde.

 • Enkele kerndata in de geschiedenis van de mobiele diensten aangeboden door Mobile Vikings :

  2015 : 16 formules aangeboden voor prepaid kaarten, die maandelijks op elk moment kunnen worden opgeladen, enkel online, met een wijziging van tariefplan, en een grote flexibiliteit om te bepalen of u meer mobiele data of belminuten wil. Met kortingen op de volgende oplaadbeurt dankzij de Viking-punten, op het 4G netwerk, met de gratis Viking App om uw verbruik te visualiseren en te beheren, en een helpdesk voor elke vraag.

  2016, : Mobile Vikings lanceert een mobiel abonnement, tot hiertoe bood de operator enkele prepaid kaarten aan die veel succes kenden. Er zijn drie abonnementsformules voor 10, 15 en 25 €, met 100 tot 250 belminuten, 1000, 2000 en 4000 sms en MB. 300 sms en 60 belminuten tussen Vikings per maand.

  2016 : Mobile Vikings zet de ongebruikte belminuten om in mobiele data die aan het eind van elke maand aan het abonnement worden toegevoegd.

  2017 : U kan zelf uw abonnement samenstellen met steeds onbeperkt sms. Dit is interessant voor occasionele en regelmatige bellers die ook vaak mobiel surfen. Met gratis 300 sms en 60 belminuten tussen Vikings per maand.

  2018 : Mobile Vikings heeft een gloednieuwe samenwerkingsovereenkomst geteken met Orange Belgium. Vanaf het voorjaar van 2019 zulle alle Mobile Vikings dus surfen, sms'en en bellen via het netwerk van Orange, en niet meer op het netwerk van BASE.

 • Mobile vikings in 2019 :

  04/2019 : Mobile Vikings : staat nu voor de eindsprint: tussen april en juni zet Mobile Vikings geleidelijk alle Vikings over van het BASE- naar het Orange-netwerk.

  06/2019 : Mobile Vikings : met het "Unlimited DA DA TA-abonnement" Mobile Vikings laat klanten voortaan onbeperkt bellen, surfen en sms'en voor 29 euro per maand.

VergelijkingAlle GSM-abonnementen in BelgiëGSM-abonnementen

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

 • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
  Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
 • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
  Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
 • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
  Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
 • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
  Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?