Wij vergelijken vandaag
95 GSM-abonnementen in België.

Laatste update

03/02/21 Youfone start in april met een mobiel aanbod voor een lage prijs

Wordt Youfone een concurrent voor Scarlet en Mobile Vikings?


In april 2021 mag de Belgische telefoniemarkt een nieuwe speler verwelkomen: Youfone, die in Nederland wordt beschouwd als een "disruptieve" operator door zijn aantrekkelijke aanbiedingen. Bij ons biedt Youfone in eerste instantie 100% online GSM-abonnementsformules aan voordat het aanbod wordt uitgebreid naar vaste diensten (internet, tv, telefoon).

Youfone is de grootste onafhankelijke operator van Nederland. Hij claimt maar liefst 400.000 klanten te hebben aangetrokken door zijn lage prijzen (zijn mobiele abonnementen beginnen bij 5 €/maand). Sjors Hendriks, directeur van de Belgische cel van Youfone, belooft ook een concurrentieel aanbod met een aanpak die meer door de consument dan door de operator wordt bepaald.

De formules die momenteel in Nederland worden aangeboden, laten de klant namelijk vrij om zijn abonnement aan te passen aan zijn behoeften. De prijs van het pakket wordt berekend op basis van de duur van het contract, het surfvolume en de gekozen beltijd/ het aantal sms'jes.

Voor 18,50 €/maand profiteert een Youfone-klant in Nederland van onbeperkt bellen en sms'en en 20 GB aan data. Dat kost in België 29 euro bij Mobile Vikings, de koning van de low-cost! Dezelfde formule maar met slechts 10 GB (de vaakst gekozen optie) kost 13,50 €/maand tegenover minimaal 28 euro bij ons (ScarletHot 28).

Zijn Scarlet en Mobile Vikings, de huidige specialisten in lage prijzen in België, nu aan het beven? Dat is nog niet zo zeker...

Het Belgische aanbod zal niet identiek zijn aan wat in Nederland wordt aangeboden

Youfone heeft zijn formules voor de Belgische markt nog niet uitgewerkt. Wat het 100% digitale aanbod betreft, is er blijkbaar geen haast bij, want de operator zal daarvoor waarschijnlijk wachten tot de dag voor of bij zijn lancering. Vooralsnog geeft het bedrijf alleen maar aan een strategie te willen handhaven die vergelijkbaar is met die in Nederland, namelijk lage tarieven en een kwaliteitsnetwerk. Het zal echter aan bepaalde beperkingen moeten voldoen.

Allereerst die van Belgische gebruikers: "Smartphonegebruik in België is anders dan het gebruik in Nederland, geeft Sjors Hendriks toe, mensen gebruiken hier bijvoorbeeld nog steeds veel sms. De belangrijkste wijziging in ons aanbod zal waarschijnlijk sms zijn."

Maar Youfone zal ook, en vooral, afhankelijk zijn van de voorwaarden en de tarieven opgelegd door Proximus, waarvan het netwerk gebruikt zal worden (het snelste en meest uitgebreide in België). Zoals Test-Aankoop in een persbericht opmerkte, zou Proximus een aanzienlijke impact kunnen hebben op het concurrentievermogen van Youfone.

Afspraak in april om erachter te komen of het Youfone-aanbod bij ons net zo verleidelijk is als bij onze Nederlandse buren! Vergeet niet dat Youfone alleen online wordt verkocht, uw vergelijkingssite zal zeker niet nalaten de tarieven en aanbiedingen van deze operator op de voet te volgen!

Vergelijk de goedkoopste mobiele aanbiedingen in België.

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

 • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
  Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
 • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
  Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
 • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
  Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
 • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
  Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?