Wij vergelijken vandaag
86 GSM-abonnementen in België.

Laatste update

Wat vinden we van het Viking Unlimited abonnement van Mobile Vikings ?

Mobile Vikings

Mobile Vikings pakt uit met het goedkoopste onbeperkte GSM-abonnement op de markt. De formule « Viking Unlimited » omvat namelijk een bundel onbeperkt SMS, bellen en data (20 GB), en dat allemaal voor de prijs van 29 euro/maand.

De goedkoopste op de markt maar met minder data tegen volle 4G-snelheid

Speciaal voor de grote verbruikers biedt Mobile Vikings het goedkoopste onbeperkte abonnement aan. U betaalt er namelijk 40€ voor bij Orange en Base, 42,99€ bij Proximus en 43€ bij Telenet voor een op het eerste gezicht gelijkaardige formule, maar de realiteit is anders.

Door de prijs van het abonnement te berekenen per beschikbare GB tegen normale snelheid (aangezien ze allemaal onbeperkt bellen en SMS omvatten), zien we dat Mobile Vikings Unlimited toch niet de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt met een tarief van 1,49€/GB. In realiteit zijn Orange en daarna Proximus de goedkoopste per inbegrepen GB tegen volle snelheid met een tarief veel interessanter. Het aanbod van Mobile Vikings biedt ook het kleinste datavolume van allemaal vooraleer u tegen een beperkte snelheid moet verder surfen.

Nadat u de 20 GB gebruikt hebt, zal u verder moeten surfen tegen een lagere snelheid van 512 kbps tot de nieuwe abonnementsperiode.

Dat geldt ook bij Telenet. Bij Base mag u 25 GB verbruiken vooraleer u op een lagere snelheid overschakelt. Dat datavolume loopt zelfs op tot 60GB bij Orange en 35GB bij Proximus. Dit betekent dat het ogenschijnlijk duurdere aanbod van de concurrentie gerechtvaardigd wordt door de 5 GB, 10 GB of 15GB extra surfen tegen volle snelheid.

Als u reist in de Europese Unie laat dit aanbod van « Viking Unlimited » u slechts toe 14GB te verbruiken zonder bijkomende kosten. Eens over deze limiet wordt een supplement van 4€/GB of uw factuur aangerekend.

Hoe kosten buiten de bundel vermijden ?

Zelfs indien u kiest voor een onbeperkt GSM-abonnement, kunnen u extra kosten worden aangerekend voor elk verbruik dat niet in uw tariefplan is inbegrepen (bellen buiten de EU, premium service, enz.). Het is mogelijk uw verbruik te controleren via uw online klantenruimte van Mobile Vikings of via de Viking applicatie.

Om onaangename verrassingen op het einde van de maand te vermijden, beperkt Mobile Vikings het bedrag van de kosten buiten de bundel tot 10 euro/maand. Deze limiet is aanpasbaar op de online klantenruimte My Viking. U wordt eveneens gewaarschuwd via de meldingen van de operator als u uw bundel overschrijdt.

Hoe klant worden ?

Als u klant wenst te worden bij Mobile Vikings, gebeurt dat online. U dient uw aanvraag in op de website van deze operator.

Wilt u uw mobiele telefoonnummer behouden ?

 

Geef aan of u uw huidig nummer behouden of liever een nieuw nummer bekomt. Bevestig dan uw emailadres. Ongeveer een week later zal u de SIM-kaart thuis in de bus krijgen.

Na ontvangst moet u de SIM-kaart online activeren. Het stopzetten van uw oude SIM-kaart kan drie dagen duren. Na deze termijn kan u uw nieuwe SIM-kaart van Mobile Vikings in uw smartphone plaatsen en genieten van uw nieuw GSM-abonnement.

Hoe opzeggen ?

Bij Mobile Vikings kan u uw GSM-abonnement op elke moment opzeggen zonder opzeggingsvergoeding.

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

 • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
  Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
 • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
  Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
 • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
  Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
 • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
  Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?