Wat vinden we van het abonnement aan €29/maand van Mobile Vikings ?

Mobile Vikings pakt uit met het goedkoopste onbeperkte GSM-abonnement op de markt. De formule « Viking 29 » omvat namelijk een bundel onbeperkt bellen en sms'en en een datavolume van 70 GB, en dat allemaal voor de prijs van 29 euro/maand.

De goedkoopste op de markt maar met minder data tegen volle 5G-snelheid

Speciaal voor de grote verbruikers biedt Mobile Vikings het goedkoopste onbeperkte abonnement aan. U betaalt €39 Base, €42,99 bij Proximus en €47 bij Orange voor een op het eerste gezicht gelijkaardige formule, maar de realiteit is anders.

Door de prijs van het abonnement te berekenen per beschikbare GB tegen normale snelheid (aangezien ze allemaal onbeperkt bellen en SMS omvatten), zien we dat Mobile Vikings Unlimited toch niet de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt met een tarief van 0,41€/GB. In realiteit zijn Orange en daarna Proximus de goedkoopste per inbegrepen GB tegen volle snelheid met een tarief veel interessanter, maar de prijzen zijn toch wel duren. Het aanbod van Mobile Vikings biedt ook het kleinste datavolume van allemaal vooraleer u tegen een beperkte snelheid moet verder surfen.

Nadat u de 50 GB gebruikt hebt, zal u verder moeten surfen tegen een lagere snelheid van 512 kbps tot de nieuwe abonnementsperiode.

Als u reist in de Europese Unie laat dit aanbod van « Viking Unlimited » u slechts toe 27GB te verbruiken zonder bijkomende kosten. Eens over deze limiet wordt een supplement van € 0,002/MB of uw factuur aangerekend.

Hoe kosten buiten de bundel vermijden ?

Zelfs indien u kiest voor een onbeperkt GSM-abonnement, kunnen u extra kosten worden aangerekend voor elk verbruik dat niet in uw tariefplan is inbegrepen (bellen buiten de EU, premium service, enz.). Het is mogelijk uw verbruik te controleren via uw online klantenruimte van Mobile Vikings of via de Viking applicatie.

Om onaangename verrassingen op het einde van de maand te vermijden, beperkt Mobile Vikings het bedrag van de kosten buiten de bundel tot 10 euro/maand. Deze limiet is aanpasbaar op de online klantenruimte My Viking. U wordt eveneens gewaarschuwd via de meldingen van de operator als u uw bundel overschrijdt.

Hoe klant worden ?

Als u klant wenst te worden bij Mobile Vikings, gebeurt dat online. U dient uw aanvraag in op de website van deze operator.

Wilt u uw mobiele telefoonnummer behouden ?

 

Geef aan of u uw huidig nummer behouden of liever een nieuw nummer bekomt. Bevestig dan uw emailadres. Ongeveer een week later zal u de SIM-kaart thuis in de bus krijgen.

Na ontvangst moet u de SIM-kaart online activeren. Het stopzetten van uw oude SIM-kaart kan drie dagen duren. Na deze termijn kan u uw nieuwe SIM-kaart van Mobile Vikings in uw smartphone plaatsen en genieten van uw nieuw GSM-abonnement.

Hoe opzeggen ?

Bij Mobile Vikings kan u uw GSM-abonnement op elke moment opzeggen zonder opzeggingsvergoeding.