Wat vinden we van de nieuwe gsm-abonnementen van Mobile Vikings ?

Mobile Vikings vernieuwde onlangs zijn aanbod en pakt nu uit met zeer voordelige abonnementen tegen scherpe prijzen. Maar zijn ze echt interessanter dan het aanbod van de andere operatoren ?

Interessante abonnementen tegen voordelige prijzen

Mobile Vikings biedt zes verschillende GSM-abonnementen aan, tussen 10 €/maand en 29 €/maand, steeds met onbeperkt SMS. In deze brede prijzenvork moet elke klant de gepaste formule kunnen vinden.

Het goedkoopste abonnement van Mobile Vikings kost slechts 10 €/maand. Het omvat een bundel van 2u30 bellen en onbeperkt SMS, evenals 4 GB surfen. Dit is een interessant abonnement, maar bij Youfone ontvangt je ook 1,5 GB, voor slechts €4,50 per maand, interssant als je niet zoveel sms-of belminuten nodig hebt.

Mobile Vikings concurreert rechtstreeks met Edpnet en Youfone, alle drie bieden voordelige abonenmenten. Deze 3 operators hebben geen eigen netwerk, maar maken gebruik van het kracthige netwerk van Proximus en Orange, wie maakt ze toegankelijk in het hele land.

Tussenformules voor de grotere abonnementen

Alle GSM-abonnementen met een maandelijkse prijs hoger dan 12 euro genieten van een bundel met onbeperk bellen en sms'en. Ze onderscheiden zich door hun hoeveelheid mobiele data :

15 GB voor 15 €/maand
30 GB voor 20 €/maand
85 GB voor 29 €/maand

Wat vinden we van de prijs buiten de bundel ?

Mobile Vikings factureert de data buiten het abonnement aan 100 €/GB extra. Dit is dus een van de duurste operatoren op de markt, naast Proximus, VOO en Youfone. U betaalt 50 €/GB extra bij Scarlet en Orange, 3,60 €/GB bij Edpnet en vanaf slechts 1,50 €/GB bij Base (afhankelijk van het abonnement).

Mobile Vikings is daarnaast echter een van de goedkoopste operatoren op vlak van nationaal bellen buiten de bundel. Een minuut bellen buiten het abonnement kost u €0,20 . Deze prijs loopt op tot €0,23 bij VOO, €0,25 bij Orange, en zelfs €0,30 bij Proximus, Edpnet en Youfone !

Hoe kosten buiten de bundel vermijden ?

Om uw verbruik te controleren houdt u best een oogje op uw online klantenruimte of uw Viking applicatie. Zo kent op elk moment uw toestand en kan u te hoge facturen vermijden.

Mobile Vikings beperkt het bedrag buiten bundel tot 10 €/maand. Het is mogelijk deze limiet aan te passen in de online klantenruimte My Viking. Uw operator stuurt eveneens een melding in het geval u uw bundel overschrijdt.