Wat vinden we van het mobiele aanbod van Proximus ?

Van essentieel tot onbeperkt, dit nieuwe abonnementen van Proximus biedt nu veel meer surfen tegen redelijke prijzen! Kiezen voor Proximus is vooral de garantie dat je kiest voor een van de beste mobiele netwerken in België.

De goedkoopste Proximus gsm-abonnementen

De formule Mobile Essential omvat bijna 3 uren bellen de onbeperkt SMS en 5 GB data (op 4G) voor de prijs van 16,99 €/maand. Met deze abonnement heb je geen toegang op het 5G-netwerk maar wel op 4G-4G+.

Het aanbod ‘Mobile Easy’ biedt 10 GB data op de 4G en 5G netwerk tot 200 Mbps, en onbeperkt bellen en sms'en voor 19,99 €/maand.

Mobile Maxi en Mobile Unlimited

Surf je intensief? Voor de grote hebzuchtingen blijft het onbeperkt abonnement de beste keuze, want ook buiten het pakket om kan je gratis blijven surfen*. De Mobile Unlimited omvat inderdaad 300 GB alleen voor België op het 5G-netwerk dat een snelheid van 1 Gbps kan bereiken! Boven de 300 GB surf je verder aan een verlaagde snelheid van 512 kbps. Als je binnen de eurozone reist, kun je tot 62 GB gratis surfen en daarna op volle snelheid verder voor €0,0021/MB. Het enige nadeel van dit abonnement blijft de prijs (€49,99 €/maand), die niet voor alle budgetten zal zijn.

Een geweldig alternatief is het abonnement Mobile Maxi -abonnement, dat nog steeds 50 GB biedt aan een snelheid van 500 Mbps kan bereiken!, evenals onbeperkt bellen en sms'en voor €29,99 per maand. Hier is je surfvolume zowel in België als in de eurozone geldig en wees dus toch voorzichtig, want bij overschrijding is de prijs van surfen exorbitant! (0,12/mb). Het surfvolume is nog steeds aanzienlijk.

Het aanbod ‘geblokkeerd budget’: Mobile FullControl

Als u de zekerheid wil hebben niet bovenop het abonnement te moeten betalen, biedt Proximus abonnementen met ‘geblokkeerd budget’ aan. Dit zijn de formules Mobile Essential, Mobile Easy, en Mobile Maxi ‘Full Control’.

Met FullControl, overschrijd je nooit je maandelijkse budget: alle consumptie die niet in je bundel is inbegrepen wordt geblokkeerd. Je vermijdt ook extra bijkomende kosten op diensten zoals speciale telefoonnummers (0900, ...), internationale telefoongesprekken, roaming (buiten Europese Unie) en diensten van derden. Als je meer data of meer belminuten wilt, kun je je abonnement gewoon online herladen.

Tarieven om te herladen in België en EU

Bellen naar vaste lijn en gsm: € 0,30/min - MMS: € 0,05/MMS - Surf: € 0,50/MB

Wat kost het verbruik buiten de bundel ?

Als u niet kiest voor de formule FullControl, we kunnen je alleen maar adviseren om je dataverbruik in oog te houden! Want surfen buiten het forfait is echt heel erg duur: € 0,12/mb! Gelukkig kun je via de app of je klantenruimte eenvoudig je verbruik volgen en krijg je normaal gesproken een waarschuwing van je operator om je te laten weten dat je buiten je bundel zit.

  • bellen naar vast en mobiel: €0,30/min
  • surf: €0,12/mb
  • mms'en: € 0,50/mm

Hoe het verbruik controleren ?

U kan uw verbruik onder controle houden via uw MyProximus applicatie of via uw online klantenruimte. De operator stuurt u een melding als u uw bundel overschrijdt.

Ook al rekent Proximus voor verbruik buiten de bundel meer aan dan de meeste andere operatoren, toch zijn de extra kosten beperkt tot 60€/maand. Boven dit bedrag kan u niet meer verbruiken buiten uw abonnement en voorkomt u zo te hoge facturen.

Hoe opzeggen ?

Als u voor een gsm-abonnement zonder GSM met verlaagde prijs koos, kan u het op elk moment online opzeggen zonder kosten of een schadevergoeding te moeten betalen. Wanneer u echter gebruik maakte van een GSM met verlaagde prijs en u zegt het contract vroegtijdig op, dan moet u de restwaarde van uw smartphone terugbetalen.

Tip van de redactie Wat denken wij ervan ?

mascotte du site

 

Proximus is een van de enige operatoren die geblokkeerde abonnementen aanbiedt. Deze formules FullControl laten u toe elk risico op bijkomende kosten te elimineren. Het zijn dus de ideale abonnementen als u uw budget onder controle wil houden.

Proximus de juiste keuze om te profiteren van een kwaliteitsvol netwerk.

Het negatieve punt van deze operator is de prijs van het surf-verbruik buiten de bundel in ons land, 1 extra GB data kost u namelijk 120€!