Wij vergelijken vandaag
86 GSM-abonnementen in België.

Laatste update

Wat vinden we van het mobiele aanbod van Proximus ?

Proximus

Proximus biedt tal van gsm-abonnementen aan met unieke voordelen. Onbeperkte applicaties, 5G, FullControl: ontdek de klantenvoordelen bij Proximus !

De Mobilus gsm-abonnementen

Als u kiest voor een van de vier ‘Mobilus’-abonnementen van Proximus, mag u een app kiezen waarmee u onbeperkt kan surfen! U hebt de keuze tussen Facebook en Messenger, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat of Whatsapp. U kan uw keuze wijzigen en de volgende maand voor een andere applicatie opteren.

De formule Proximus Mobilus S omvat 2 uur bellen, onbeperkt SMS en 2 GB data voor de prijs van 15,99 €/maand. Voor een euro minder geniet u bij Mobile Vikings van een bundel met 5 GB, onbeperkt SMS en bellen (Vikings 15). U kan dan wel niet onbeperkt surfen op een app naar keuze, wat de grote troef blijft van het abonnement Mobilus S.

Het aanbod ‘Mobilus M’ biedt dan weer een bundel met 10 GB data, onbeperkt SMS en bellen voor de prijs van 26,99 €/maand. Voor een euro meer geniet u bij Scarlet van een gelijkaardige bundel met onbeperkt SMS en bellen, maar dit keer 2 GB extra mobiele data..

De onbeperkte aanbiedingen: Mobilus Unlimited 5G en Mobilus Unlimited 5G Premium

Proximus biedt 2 onbeperkte abonnement aan : « Mobilus Unlimited 5G » voor 42,99 €/maand, terwijl de Mobilus Unlimited 5G Premium 49,99 €/maand geprijsd staat.

Je besckikt elke maand over 50 GB geldig in België en de Europese Unie aan maximale snelheid met de Mobilus Unlimited 5G. En als je meer verbruikt blijf je verder surfen met een verlaagde snelheid (max. 512 kbps) zonder meerkost. Met Mobilus Unlimited 5G Premium in België surf je onbeperkt aan de hoogste snelheid. In de rest van de Europese Unie beschik je over 50 GB. Boven 50 GB zal je aan maximale snelheid verder surfen maar een kleine toeslag betalen (€ 0,0036/MB).

Het aanbod « Epic »

Bij Proximus, hebt u eveneens de keuze tussen drie ‘Epic’ abonnementen.

"Epic Stories" omvat 120 belminuten en onbeperkt SMS, evenals 4 GB data voor de prijs van 19,99 €/maand.

Het voordeel van dit abonnement is dat u voor 25 GB kan surfen op 7 sociale netwerken: Facebook en Messenger, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat of Whatsapp. Opgelet, want Netflix en Youtube horen hier niet bij.

"Epic Beats" omvat 300 belminuten en onbeperkt SMS, naast 4 GB data voor 24,99 €/maand. U geniet hier eveneens van 25 GB surfen op dezelfde 7 sociale netwerken, maar ook op de muziekapps: Tik Tok, Apple Music, Spotify, Google Play Music, Soundcloud, Deezer, One World Radio – Tomorrowland en Audimack.

"Epic Videos" omvat 40 GB voor video, music en social apps + 4 GB extra mobiele data voor al de rest, en de onbeperkte bellen en sms'en, voor de prijs van 37,99 €/maand. De 40 GB zijn geldig voor alle de hierboven muziek en social-apps, maar ook voor Netflix, Youtube, Twitch en Pickx.

Het aanbod ‘geblokkeerd budget’: Mobilus Full Control

Als u de zekerheid wil hebben niet bovenop het abonnement te moeten betalen, biedt Proximus abonnementen met ‘geblokkeerd budget’ aan. Dit zijn de formules Mobilus S en M ‘Full Control’.

Hiermee wordt het deel buiten de bundel geblokkeerd, wat u toelaat onaangename verrassingen op het einde van de maand te vermijden. Dit is ideaal voor de jongste gebruikers, maar u kan het abonnement op elk moment weer bijladen.

Wat kost het verbruik buiten de bundel ?

Naast de onbeperkte aanbiedingen van Proximus, blijft alert want de prijzen zijn vrij duur als je je abonnement overschrijdt.

 • bellen naar vast en mobiel: €0,30/min
 • surf: €0,10/mb
 • surfen met FullControl: €0,50/mb
 • mms'en: € 0,50/mms

Andere operators doen het echter niet veel beter als het gaat om de prijs buiten abonnement. VOO, Mobile Vikings, Telenet, Youfone, ... zijn allemaal even duur als Proximus. Sommige operators zoals Base en Edpnet, hanteren echter meer dan voordelige prijzen, zelfs bij overschrijding van het abonnement. In principe betaal je bij hen maximaal 5 €/GB, terwijl het je bij anderen tot 100 euro kost.

Hoe het verbruik controleren ?

U kan uw verbruik onder controle houden via uw MyProximus applicatie of via uw online klantenruimte. De operator stuurt u een melding als u uw bundel overschrijdt.

Ook al rekent Proximus voor verbruik buiten de bundel meer aan dan de meeste andere operatoren, toch zijn de extra kosten beperkt tot 60€/maand. Boven dit bedrag kan u niet meer verbruiken buiten uw abonnement en voorkomt u zo te hoge facturen.

Hoe opzeggen ?

Als u voor een gsm-abonnement zonder GSM met verlaagde prijs koos, kan u het op elk moment online opzeggen zonder kosten of een schadevergoeding te moeten betalen. Wanneer u echter gebruik maakte van een GSM met verlaagde prijs en u zegt het contract vroegtijdig op, dan moet u de restwaarde van uw smartphone terugbetalen.

Tip van de redactie Wat denken wij ervan ?

mascotte du site

Het grote voordeel van Proximus is dat u hier als klant de mogelijkheid hebt om een applicatie te kiezen waarvoor u een surfvolume van 25 GB krijgt. De abonnementen Epic Stories en Epic Beats zijn interessant als u veel op sociale media zit.

Proximus is ook een van de enige operatoren die geblokkeerde abonnementen aanbiedt. Deze formules Full Control laten u toe elk risico op bijkomende kosten te elimineren. Het zijn dus de ideale abonnementen als u uw budget onder controle wil houden.

Ook als is het 5G-netwerk nog niet volledig uitgerold, toch is Proximus de enige operator die een abonnement aanbiedt om hiermee verbinding te maken. Opgelet, want u hebt ook een compatibele smartphone nodig om van dit supersnelle netwerk gebruik te kunnen maken.

Het negatieve punt van deze operator is de prijs van het verbruik buiten de bundel, dat merkelijk duurder is vergeleken met de andere operatoren. Een extra GB data kost u namelijk 100€ en voor extra bellen betaalt u 0,30€ per bijkomende minuut.

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

 • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
  Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
 • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
  Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
 • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
  Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
 • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
  Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?