Wat vinden we van de gsm-abonnementen van Orange ?

Orange biedt vier gsm-abonnement aan van 12 tot 47 euro per maand. Het kleinste abonnement ‘Go Light’ is onlangs gewijzigd, het biedt nu het dubbele aantal belminuten en het verdrievoudigde surfvolume, allemaal zonder prijsverhoging.

Abonnenten aan gunstige prijzen

Orange Go Light omvat 150 minuten en onbeperkt SMS, alsook 4 GB data voor €12/maand. U vindt hetzelfde maar goedkopere:
Bij Youfone, voor dezelfde prijs, kijg je hetzelfde plus onbeperkt bellen en sms'en!.

Orange Go Plus onbeperkt bellen en sms'en, + 20 GB data voor €23/maand. Een zeer mooie aanbieding!

De gsm-abonnementen van 35 euro en meer

Hier daarentegen doet Orange het sterk dankzij het voordeel van meerdere producten! Als u twee abonnementen afsluit, krijgt u elk een korting van 10 euro per maand, gedurende uw hele contract.

U kan eveneens opteren voor Orange Go Intense en Orange Go Extreme. Deze formules bieden allebei onbeperkt bellen en sms'en, en onderscheiden zich dus door hun datavolume.

Het abonnement ‘Go Intense’ omvat 70 GB data voor 35 €/maand (voor 1 abonnement - € 25 gecombineerd met een ander product).

De formule ‘Go Extreme’ biedt alles onbeperkt, je kunt inderdaad tot 300 GB surfen,

Welke voordelen ?

Dankzij Orange Circle is het mogelijk onbeperkt te bellen en SMS te versturen naar gezinsleden die op dezelfde factuur staan (maximum 4 personen). Dit voordeel geldt voor Go-Light-abonnement

Hoe zit het met het deel buiten de bundel ?

Bij Orange betaalt u slechts 50 €/GB voor extra data, u betaalt hetzelfde bij Scarlet maar 100 euro bij VOO, Mobile Vikings , Youfone, Telenet en Proximus. De goedkoopste mobiele operators op dit niveau zijn Edpnet, die slechts 3,60 €/GB en Base afhankelijk van het abonnement varieert de prijs van 1,50 tot 2,90 €/GB aanrekent.

Wat de prijzen van bellen buiten de bundel betreft, is Orange dan weer een van de duurste operatoren. Een minuut bellen buiten de bundel kost €0,25 tegen €0,16 bij Scarlet of slechts €0,05 bij Base. Maar anderen vragen om meer. dit is het geval bij Youfone en Proximus € 30/min.

Hoe uw verbruik controleren ?

U kan uw verbruik opvolgen via de MyOrange applicatie of via uw online klantenruimte. U ontvangt eveneens een SMS van Orange wanneer u 80% van uw dataforfait hebt verbruikt. Als u uw bundel overschrijdt, stuurt de operator u eveneens meldingen.

Om kosten buiten de bundel te vermijden, is het mogelijk een limiet in te stellen dankzij de ‘National Data Control’. U kan via de MyOrange applicatie een bedrag instellen, waarna het verbruik buiten het abonnement wordt geblokkeerd. U kan eveneens de optie ‘Blokkeer mobiel internet’ activeren: zo hebt geen enkel risico om buiten de bundel te gaan op vlak van data.

Hoe opzeggen ?

Als u het contract van onbepaalde duur wil opzeggen, kan u dat gewoon online doen. Er worden dan geen extra kosten aangerekend. Voor de opzegging van een gsm-abonnement van bepaalde duur voor het einde van de termijn, kan wel een schadevergoeding gevraagd worden. Als u koos voor een aanbieding abonnement + GSM, zal u eveneens de restwaarde van uw smartphone moeten betalen.

Tip van de redactie Wat denken wij ervan ?

locatiemascotte

Het voordeel van de Orange-abonnementen is dat je hebt allen tijde de keuze om het gebruik van je mobiele internet te blokkeren of niet wannner je het surfvolume inbegrepen in je abonnement hebt bereikt. Deze keuze kan worden aangepast in de My Orange-app. Maar bij Orange wordt mobiele data automatisch geblokkeerd bij Light, Plus en Intense-abonnementen.

De functie ‘Orange Circle’ is voordelig. Met dit formule bel en sms je gratis onbeperkt naar alle mobiele nummers op dezelfde factuur. Dit voordeel is geldig als je ten minste 2 abonnementen hebt. Er is een toegelaten maximum van 4 abonnementen per factuur.