Wij vergelijken vandaag
67 GSM-abonnementen in België.

Laatste update

Wat vinden we van de gsm-abonnementen van Orange ?

Orange

Orange biedt vier gsm-abonnement aan van 10 tot 40 euro per maand. Het aanbod werd recent vernieuwd: de abonnementen Colibri, Dolfijn, Koala en Arend verdwenen en werden vervangen door de ‘Go’- abonnementen met interessante bundels.

Abonnenten aan gunstige prijzen

Orange Go Light omvat 300 minuten en onbeperkt SMS, alsook 1,5 GB data. U kan e en goedkopere formule vinden bij Scarlet met ‘Red 8’. Dit abonnement biedt 300 belminuten, onbeperkt SMS maar slecht 0,5 GB data voor 8€/maand.

Het abonnement Orange Go Plus, voor 20€/maand omvat dan weer onbeperkt bellen en SMS, en 8 GB data. Bovenop als je dit abonnement online aanvraagt, krijg je een korting van 4 euro per maand tijdens 12 maanden.

De gsm-abonnementen van 30 euro en meer

U kan eveneens opteren voor Orange Go Intense en Orange Go Unlimited. Deze formules bieden allebei onbeperkt bellen en sms'en, en onderscheiden zich dus door hun datavolume.

Het abonnement ‘Go Intense’ omvat 15 GB data voor 30 €/maand. Voor een euro minder vindt u een voordeligere formule bij Mobile Vikings: het aanbod ‘Viking Unlimited’ met eveneens onbeperkt bellen en SMS, maar waarmee u onbeperkt kan surfen (20 GB, vervolgens tegen lagere snelheid).

De formule ‘Go Unlimited’ kost 40 €/maand (buiten promo) en biedt onbeperkt bellen, SMS en data (30 GB).

Welke voordelen ?

Dankzij Orange Circle is het mogelijk onbeperkt te bellen en SMS te versturen naar gezinsleden die op dezelfde factuur staan (maximum 4 personen). Dit voordeel geldt voor alle abonnementen.

Hoe zit het met het deel buiten de bundel ?

Bij Orange betaalt u slechts 10€/GB voor extra data. Dit tarief loopt op tot 50€/GB bij Scarlet en zelfs 100€/GB bij VOO, Mobile Vikings of Proximus. De goedkoopste operator op dit vlak is Base, die slechts 3,70€/GB aanrekent.

Wat de prijzen van bellen buiten de bundel betreft, is Orange dan weer een van de duurste operatoren. Een minuut bellen buiten de bundel kost 0,25€ tegen 0,16€/minuut bij Scarlet of slechts 0,16€/minuut bij Base.

Hoe uw verbruik controleren ?

U kan uw verbruik opvolgen via de MyOrange applicatie of via uw online klantenruimte. U ontvangt eveneens een SMS van Orange wanneer u 80% van uw dataforfait hebt verbruikt. Als u uw bundel overschrijdt, stuurt de operator u eveneens meldingen.

Om kosten buiten de bundel te vermijden, is het mogelijk een limiet in te stellen dankzij de ‘National Data Control’. U kan via de MyOrange applicatie een bedrag instellen, waarna het verbruik buiten het abonnement wordt geblokkeerd. U kan eveneens de optie ‘Blokkeer mobiel internet’ activeren: zo hebt geen enkel risico om buiten de bundel te gaan op vlak van data.

Hoe opzeggen ?

Als u het contract van onbepaalde duur wil opzeggen, kan u dat gewoon online doen. Er worden dan geen extra kosten aangerekend. Voor de opzegging van een gsm-abonnement van bepaalde duur voor het einde van de termijn, kan wel een schadevergoeding gevraagd worden. Als u koos voor een aanbieding abonnement + GSM, zal u eveneens de restwaarde van uw smartphone moeten betalen.

Tip van de redactie Wat denken wij ervan ?

locatiemascotte

Het voordeel van de Orange abonnementen is dat men een limiet kan instellen voor het deel buiten de bundel dankzij National Data Control. U kan dit plafond ook aanpassen via de MyOrange applicatie.

De functie ‘Orange Circle’ is voordelig voor wie voor een Go Light abonnement kiest. Dat laat u toe te genieten van een voordelig abonnement (10€/maand) en toch onbeperkt te bellen met uw gezinsleden. Dit is een ideaal aanbod voor de jongsten.

Hoewel de prijs voor de mobiele data buiten de bundel een van de laagste op de markt is (10€/GB), is de prijs van bellen buiten het abonnement zeer hoog in vergelijking met de andere operatoren (0,25€ per extra minuut).

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

 • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
  Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
 • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
  Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
 • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
  Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
 • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
  Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?