Wat vinden we van Mobile Unlimited?

Proximus blijft concurrerend ondanks de prijs die iets hoger is dan zijn directe concurrent (Orange) en zeker met zijn 5g-abonnement, waar absoluut geen surflimiet vereist is.

Met 300GB per maand om te surfen op de 4G-en 5G-netwerken tot 1 Gbps in België + 62 GB per maand om te surfen in de reste van de Europese Unie, niets te zeggen behalve de prijs die hoog blijft voor de Mobile Unlimited.

De voordeligste prijs/GB verhouding

De gsm-abonnementen met onbeperkte data hebben meestal een limiet voor hun databundel, waarna de gebruiker overgaat op een beperkte surfsnelheid (525 Kbps) tot de vernieuwing van de abonnementsperiode.

Prijzen voor GSM-abonnementen met onbeperkte DATA
Operator €/maand Inbegrepen datavolume
tegen hoge snelheid
Herberekende prijs
volgens inbegrepen GB’s
Orange 47,00 € 300 GB 0,15 €/GB
Proximus 49,99 € 300 GB 0,16 €/GB
Base 39,00 € 200 GB 0,39 €/GB
Mobile Vikings 29,00 € 70 GB 0,41 €/GB
hey! 25,00 € 80 GB 0,62 €/GB
Youfone 20,00 € 40 GB 0,70 €/GB

Proximus-abonnement 'Mobies Unlimited' en Go-Extreme abonnement van Orange plaatst de limiet op 300 GB alvorens naar een lagere snelheid over te gaan.

Ter vergelijking vindt u het goedkoopste abonnement met heel veel surfen bij Base (200 GB) & Mobile Vikings (70 GB). Voor slechts €39 en '29€/maand'.

Hoe het verbruik controleren ?

In België, u hoeft niet langer op uw verbruik te letten, want zelfs als u uw pakket overschrijdt, wordt alleen de surfsnelheid verlaagd. Houd er echter rekening mee dat communicatie naar andere landen niet in het abonnement is inbegrepen.
In de reste van de Europese Unie, boven je 62 GB per maand, blijft je surfen aan maximale snelheid voor € 0,0021/MB.

Hoe opzeggen ?

Als u een abonnement aanging voor onbepaalde duur (zonder verplichting), kan u het op elk moment opzeggen zonder kosten of een schadevergoeding te moeten betalen. Wanneer u echter gebruik maakte van een GSM met verlaagde prijs en u zegt het contract voortijdig op, dan zal u gevraagd worden de restwaarde van uw smartphone terug te betalen.

Tip van de redactie Wat denken wij ervan ?

locatiemascotte

Het Mobile Unlimited is een van de duurste op de markt, maar het is ook één van de meest genereuze formule op vlak van data (300GB) geldig in België daarna snelverder surfen zonder kosten maar aan 512 Kbps + 62 GB voor surfen binnen de europese-zone! Als u echt een grote dataverbruiker dit is ongetwijfeld iets voor jou.

Het volgende alternatief is het Orange Go Extreme voor 47€/maand. Hier krijg je ook tot 300 GB aan surfen, maar geen grote verschil tussen de prijs.

Het is waar dat dit abonnementen zijn, niet voor alle budgetten, maar je hebt de zekerheid dat je niet extra hoeft te betalen voor surfen buiten het pakket, omdat de snelheid gewoon wordt verlaagd.