Wij vergelijken vandaag
84 GSM-abonnementen in België.

Laatste update

Wat vinden we van het gsm-abonnement Mobilus XL Unlimited van Proximus ?

Proximus

Proximus biedt dit abonnement met een bundel onbeperkte data, SMS en bellen aan voor de prijs van 42,99€/maand. Dit is een beetje duurder dat het aanbod van de concurrerende operatoren. Het is echter wel het interessantste wat de verhouding prijs/GB betreft.

De voordeligste prijs/GB verhouding

De gsm-abonnementen met onbeperkte data hebben meestal een limiet voor hun databundel, waarna de gebruiker overgaat op een beperkte surfsnelheid (525 Kbps) tot de vernieuwing van de abonnementsperiode.

Dit abonnement met onbeperkt surfen van Proximus plaatst de limiet op 35 GB alvorens naar een lagere snelheid over te gaan. Dit is dus het enige abonnement met meer dan 30 GB en het biedt bovendien de interessantste prijs/GB. U betaalt hier namelijk 1,23€/GB.

Ter vergelijking vindt u het goedkoopste abonnement met onbeperkt surfen bij Mobile Vikings: 'Mobile Vikings Unlimited'. Het kost slechts 29€/maand, maar biedt slechts 20 GB data alvorens u naar een lagere snelheid overgaat. Hier betaalt u dus 1,45€/GB.

Hoe het verbruik controleren ?

Hoewel u voor een onbeperkt gsm-abonnement koos, kunnen er bijkomende kosten op uw factuur opduiken voor elk verbruik dat niet inbegrepen is in uw tariefplan (bellen naar het buitenland, enz.). U kan uw verbruik onder controle houden via uw MyProximus applicatie of via uw online klantenruimte.

ok al rekent Proximus meer voor verbruik buiten de bundel aan dan de andere operatoren, toch zijn de extra kosten beperkt tot 60€/maand. Zo voorkomt u onaangename verrassingen op het einde van de maand.

Hoe opzeggen ?

Als u een abonnement aanging voor onbepaalde duur (zonder verplichting), kan u het op elk moment opzeggen zonder kosten of een schadevergoeding te moeten betalen. Wanneer u echter gebruik maakte van een GSM met verlaagde prijs en u zegt het contract voortijdig op, dan zal u gevraagd worden de restwaarde van uw smartphone terug te betalen.

Tip van de redactie Wat denken wij ervan ?

locatiemascotte

Het abonnement Mobilus XL Unlimited van Proximus is een van de duurste op de markt, maar het is ook de meest genereuze formule op vlak van data (35 GB), met de beste verhouding prijs/GB. Als u een grote dataverbruiker bent, is dit het ideale abonnement.

Dit abonnement biedt inderdaad de meeste data tegen volle snelheid. U schakelt pas over op een lagere snelheid nadat u 35 GB hebt verbruikt. Bij Orange staat deze limiet op 30 GB. En het zakt verder tot 25 GB bij Base, en zelfs 20 GB bij Mobile Vikings en Telenet.

Als u echter geen nood hebt aan een abonnement met zoveel data, is Orange Go Unlimited een mooi alternatief met 30 GB voor 40€/maand, wat 3€ goedkoper is voor 5 GB minder. Mobile Vikings kan ook interessant zijn: u krijgt er 20 GB vooraleer de surfsnelheid daalt, maar u betaalt slechts 29€/maand.

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

 • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
  Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
 • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
  Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
 • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
  Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
 • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
  Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?