Wij vergelijken vandaag
46 GSM-abonnementen en 31 prepaid simkaarten in België.

Laatste update

14/06/21 Youfone de nieuwe mobiele challenger in België

Abonnement youfone

Wat vinden we van de virtuele operator (MVNO) Youfone die onlangs neerstreek in België?

Hoewel hij hier nog amper bekend is, is Youfone de grootste onafhankelijke operator van Nederland, waar hij vaste en mobiele aanbiedingen heeft voor meer dan 400.000 klanten, tegen zeer scherpe prijzen. Bij ons heeft Youfone sinds kort mobiele abonnementen in het hele land op de markt gebracht dankzij de Wholesale-overeenkomst met Proximus en net als bij onze buren zijn de aangeboden abonnementen zeer concurrentieel !

Een extra uitdager in België!

Inderdaad, als we de gsm-abonnementen van Youfone vergelijken met Mobile Vikings, Scarlet en andere providers die hier in België abonnementen aanbieden tegen bodemprijzen, is Youfone naargelang de gekozen formule onklopbaar !

Reeds onbeperkt bellen en sms voor 10 €/maand ...

Youfone is inderdaad de enige operator die onbeperkt bellen en sms'en aanbiedt plus een zeer klein surfvolume voor 10 €/maand. Bij alle andere moet je minstens 5 euro meer betalen om daarvan te genieten. Niet alle Youfone-abonnementen bieden echter onbeperkt bellen en sms'en; 6 abonnementen omvatten 200 minuten of sms. In dit geval, om onaangename verrassingen op uw rekeningen te voorkomen, is het beter om onmiddellijk een bellimiet in te stellen. Dat kan gemakkelijk gebeuren via de klantenruimte, maar dat is bij Youfone wel betalend *! Maar ondanks het feit dat u 50 cent meer wordt aangerekend, blijft de kost van het pakket zeer concurrentieel.

10 GB + onbeperkt bellen en sms = 21 €/maand

Dit is het geval bij dit abonnement dat voor 21 €/maand onbeperkt bellen en sms'en biedt, evenals 10 GB surfen! Als we kijken naar VOO, zal je om 10 GB te krijgen met 1000 minuten/sms 22 €/maand moeten betalen, en als je ook kiest voor onbeperkt bellen en sms, stijgt het pakket naar 36 €/maand. Bij Mobile Vikings moet je om zoveel mogelijk gegevens te krijgen de formule van 25 € kiezen, maar je krijgt er 2 GB extra data bij. Bij Orange en Base is ook een minimum van 25 euro vereist.

Waarom betalen om het deel buiten de bundel te blokkeren?

Waar andere operatoren u toestaan om uw abonnement gratis te limiteren (zoals dat het geval is bij Proximus, Mobile Vikings, Orange), kunt u ook bij Youfone een limiet instellen voor oproepen of gegevens, maar die worden aan 0,50 cent per limiet per maand in rekening gebracht. Zelfs al lijken dat onnodige en dure kosten, als we beter kijken naar de tarieven buiten de bundel die deze operator hanteert, merken we al snel dat zelfs als we vragen om een limiet voor de gesprekken en de gegevens, die extra aangerekende euro uiteindelijk niet veel is, zowel wat de prijs van het abonnement als de extra kosten in geval van overschrijding betreft.

Tarieven buiten bundel

 • 30 min
 • 30 SMS
 • 0,10 €/mb

Zoals je kunt zien, zijn afgezien van de zeer hoge dataprijs, die echter vergelijkbaar is met Proximus, Voo, Mobile Vikings, ook belminuten en sms buiten het pakket zeer hoog geprijsd! Daarom zijn deze limieten voor gesprekken en gegevens, zelfs tegen betaling, de gepaste oplossingen om te genieten van de beste prijs die in België wordt aangeboden.

U kan ook Youcoins sparen

Inderdaad, als u een online consument bent, zult u snel "Youcoins" verzamelen, die worden verzameld door online te kopen bij grote merken zoals "JBC", "Collect & Go", "Decathlon", en worden uitgewisseld met korting op uw factuur, of in gratis extra mobiele data. Een soortgelijk programma is ook beschikbaar bij Mobile Vikings en laat toe te besparen op uw volgende facturen.

Youfone is een nieuwe speler die zeer concurrentieel is op de Belgische mobiele markt, wat laat vermoeden dat hij in de toekomst ook een echte concurrent kan worden op de markt voor vaste lijnen. In ieder geval laat het mobiele aanbod het beste vermoeden !

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

 • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
  Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
 • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
  Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
 • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
  Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
 • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
  Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?