Wij vergelijken vandaag
44 GSM-abonnementen en 31 prepaid simkaarten in België.

Laatste update

01/12/21 Telenet lanceert zijn mobiele 5G-netwerk

Telenet Gsm-abonnement

5G zal binnnekort beschikbaar zijn voor sommige Telenet-klanten
Het was te verwachten, na de gevestigde operator in België Proximus is het de beurt aan de andere grote Belgische operator Telenet om zijn 5G-netwerk te lanceren

Telenet lanceert 5G in eerste regio’s


Nog niet voor iedereen

Inderdaad, de uitrol van zijn 5G-netwerk zal vanaf 6 december geleidelijk beginnen in drie regio’s : Leuven, Antwerpen en de kust. Klanten met een 5G-smartphones en een One- , One-up abonnement kunnen als eersten de voordelen van deze nieuwe technologie ervaren. In de lente van 2022 volgen de andere mobiele producten van Telenet, Telenet Business en BASE.

Het 5G-netwerk zal de komende jaren geleidelijk verder uitgebouwd worden. Tegen 2025 zou het hele mobiele netwerk van Telenet en BASE uitgebreid moeten zijn met 5G.

Op weg naar supersnel surfen

Alle Telenet-klanten die zijn uitgerust met een 5G-smartphone zullen dus in staat zijn om tot wel vijf keer sneller surfen in zones waar 5G actief is. Voor One worden de mobiele snelheden opgetrokken tot 150 Megabit per seconde, de andere abonnementen kunnen op 5G tot 1 Gigabit per seconde halen. De mobiele snelheden evenaren zo die van het vaste netwerk. Niet alleen de hogere snelheden maar ook de stabiliteit van 5G zal ervoor zorgen dat we toepassingen die we momenteel vooral thuis via wifi gebruiken zoals videobellen, online vergaderen, steaming of gaming, steeds vlotter onderweg inzetten.

Hoeveel kost het?

Hier is heel goed nieuws, want 5G wordt zonder meerkost inbegrepen in deze tariefplannen. In het voorjaar van 2022 volgen de abonnementen van BASE en de overige tariefplannen van Telenet (WIGO, King & Kong…).

Goed om weten?

In december is de 5G-dekking nog beperkt tot enkele zones rond Antwerpen, Leuven en de kust. In de loop van 2022 zla dit aanzienlijk uitgebreid worden naar de grote Vlaamse steden en langs de snelwegen. Tegen 2025 zou het hele mobiele netwerk van Telenet en BASE uitgerust moeten zijn met 5G. Deze uitrol zal steeds gebeuren volledig conform de bestaande normen voor elektromagnetische straling.

Bron : telenet.be

Publiciteit

Hoe? Bestel online om te profiteren van 16 tot 90€ korting

 • 1 Online de verschillende operatoren en hun formules vergelijken
  Vergelijken de beste deals online en nu niets te betalen.
 • 2 Bpost levering van uw toekomstige SIM-kaart
  Bpost boek dat u thuis uw SIM-kaart binnen 48 uur in het algemeen.
 • 3 Nieuwe SIM-kaart voor mijn gsm / smartphone
  Activeer de nieuwe SIM-kaart online of via de telefoon.
 • 4 Nieuwe gsm-operator is geactiveerd! Nu u kunt bellen, sms en surfen!
  Plaats de nieuwe SIM-kaart zodra de oude is uitgeschakeld.
Hoe verloopt dat?